Online diensten

Start patiëntenportaal – Huisartsenpraktijk Van Rij & De Smit

In het patiëntenportaal kunt u 24 uur per dag gemakkelijk en snel afspraken bij uw arts maken en medicatie aanvragen. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren. U kunt nu ook digitaal inzage krijgen in uw eigen medisch dossier.

Klik hier om direct te gaan naar het patientenportaal

U kunt ook de HRA uw zorg online app downloaden en deze koppelen aan uw account. Zo kunt u alles inzien en regelen vanaf uw smartphone of tablet!

Download HRA | Uw Zorg Online app via App store (IOS)

Download HRA | Uw Zorg Online app via Google Play Store (Android)

 • 1. Voordat u begint

  U wilt zich als patient registreren op de website van uw huisarts om gebruik te kunnen maken van de online services van uw huisartsenpraktijk. Deze handleiding kan u daarbij helpen. Voordat u zich registreert, controleert u eerst het volgende;

  Heeft u een eigen e-mailadres?
  Slechts een patient per e-mailadres kan zich registreren. Zijn er andere familieleden die ook willen registreren, dan hebben zij allemaal een eigen e-mailadres nodig. In het kader van uw privacy is het niet mogelijk om een e-mailadres te gebruiken voor meerdere profielen op de website van uw huisarts. Het gaat immers over privacygevoelige informatie. E-mailadressen zijn eenvoudig aan te maken via gratis e-maildiensten als Gmail, Yahoo en Windows Live.

  Heeft u toegang tot internet?
  Zonder een werkende internetverbinding kunt u geen gebruik maken van de online services die op de website van uw huisarts beschikbaar zijn.

  Zorg dat u de website opent van uw huisarts, dan kunt u aan de slag.
  Raadpleeg bij uw huisartsenpraktijk welk internetadres u nodig heeft om de website te kunnen bezoeken.

 • 2. Een account aanmaken

  Om gebruik te kunnen maken van de online services die uw huisarts aanbiedt op de website, moet u eerst een account aanmaken. Wanneer u op de juiste website vindt u veelal een menuknop “Inloggen” of een soortgelijke optie. Meestal zijn op de homepage ook de volgende icoontjes geplaatst. U kunt ook hier op klikken op de website.

 • 3. Geen account? Registreer nu!

  Wanneer u op de inlogpagina bent van de website, kunt u klikken op “Registreer nu!“, u heeft immers nog geen inloggegevens en account. U komt vervolgens op een registratieformulier uit. Vult u alle gegevens naar juistheid in. Let u er op dat:

  • U toegang moet hebben tot het e-mailadres welke u invult
  • Uw e-mailadres ??k uw gebruikersnaam is
  • U vrijwel alle gegevens moet invullen. Mist er een veld, of lijken de gegevens niet te kloppen, krijgt u een rode melding te zien welke u helpt het formulier juist in te vullen.

  Als u klaar bent met het invullen van de gegevens, kunt u onderaan klikken op “Account aanmaken“.

 • 4. Bevestig uw account

  Heeft u zojuist uw account aangemaakt, dan krijgt u op het e-mailadres, welke u heeft ingevoerd bij de registratie, een e-mail binnen. In deze e-mail vindt u een hyperlink die u binnen 24 uur moet aanklikken. Daarmee bevestigt u dat u ook daadwerkelijk een account wilt aanmaken ?n dan het e-mailadres van u is. Let op;

  • U kunt de e-mail in het postvak Ongewenste E-mail ontvangen omdat uw e-mailprogramma wellicht de afzender niet herkent. Als u de e-mail niet in het reguliere Postvak In ontvangt, vindt u veelal het bericht terug bij Ongewenste E-mail. U kunt dan alsnog de hyperlink aanklikken om uw account te bevestigen.
  • Ontvangt u geen e-mail? Dan kan het zijn dat u wellicht het e-mailadres verkeerd heeft ingevoerd bij de registratie. Probeert u zich nogmaals te registreren met het juiste e-mailadres.
 • 5. Gefeliciteerd, uw heeft uw account aangemaakt.

  Nadat u uw account heeft bevestigd, bent u ingelogd. U kunt in de toekomst inloggen via de pagina waar u eerder op “Registreer nu” heeft geklikt. Daarboven vindt u de velden om uw gebruikersnaam (uw e-mailadres) en uw wachtwoord in te vullen. Let op;

  • Uw account is op dit moment nog niet gekoppeld met uw medische gegevens uit het systeem van uw huisarts.
  • Bewaart u uw wachtwoord en gebruikersnaam goed.